کارشناس مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی از برگزاری جلسه برنامه ریزی حساس سازی افزایش پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده در در اداره آموزش و پرورش خبر داد.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی از برگزاری جلسه برنامه ریزی حساس سازی افزایش پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده در در اداره آموزش و پرورش خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی؛ الهام پورمقدم گفت: مصرف نمک یددار تصفیه شده راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است و در این راستا تلاش می شود با اجرای برنامه های نظارتی و اطلاع رسانی مردم را نسبت به استفاده از نمک ید دار آگاه کرد.چوپی خاطر نشان کرد: نتایج ارزشیابی برنامه در مقاطع پنج ساله حاکی از کاهش شیوع گواتر از حدود ۷۰ درصد به ۶.۵ درصد و قرار گرفتن میانه ید ادرار در محدوده مطلوب است که این شاخص یکی از شاخص های فرایند اجرایی برنامه پوشش مصرف نمک یددار است و افت آن در نهایت خطر برگشت مشکل را در کشور بدنبال دارد.
پورمقدم در ادامه افزود: بنظر می رسد برخی مسائل از جمله تبلیغات گسترده نمک های غیر استاندارد بویژه نمک دریا تهدیدی جدی ، برای افت شاخصها می باشد که با توجه به یادگیری بهتر دانش آموزان در مدارس از مدیران و مربیان مدارس درخواست داریم اخطار های لازم درخصوص عدم مصرف نمک یددار و مصرف نمکهای بدون ید را به دانش آموزان مدارس گوشزد نمایند تا آنها ضمن یادگیری این مطالب و اخطارها به خانواده نیز انتقال دهند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی: تشدید بازدید از رستوران ها و مراکز طبخ و تهیه غذا با هدف استفاده از نمک تصفیه شده یددار، تقویت پایش و کنترل عدم استفاده از سنگ نمک و نمک دریا برای مصارف خوراکی در رستوران ها و عطاری ها، بازدید از پایگاه تغذیه مدارس و نانوایی هایی را از برنامه های ویژه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جهت مصرف نمک ید دار عنوان کرد.

